Τα καλύτερα φωτογραφικά smartphone του 2022

ta-kalytera-fotografika-smartphone-tou-2022

Η μάχη για την καλύτερη κάμερα τηλεφώνου – θήκες κινητών – καταλήγει σε μια αναμέτρηση Apple εναντίον Google. Και ενώ έχουμε το αγαπημένο μας, η ποιότητα των εικόνων που παράγονται από τα πιο πρόσφατα τηλέφωνα από αυτές τις εταιρείες αποδεικνύει ότι αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για κινητά τη φωτογραφία.

Τέτοιες δοκιμές κάμερας μάς βοήθησαν να βρούμε συσκευές που καταγράφουν αξέχαστες εικόνες και λήψεις που θα χάνατε μια φορά στη ζωή σας με τηλέφωνα με μικρότερη ικανότητα. Αναζητούμε τηλέφωνα με κάμερα που συνδυάζουν περίπλοκα οπτικά και αισθητήρες με αλγόριθμους λογισμικού που βασίζονται στα μαθηματικά και την επιστήμη για την εξαγωγή του καλύτερου δυνατού φωτός, χρώματος και λεπτομέρειας από κάθε σενάριο. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των φακών στο πίσω μέρος — ορισμένοι κατασκευαστές τηλεφώνων αξιοποιούν στο έπακρο την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν την επεξεργασία ανάρτησης στις φωτογραφίες σας.

Ποια είναι τα καλύτερα τηλέφωνα με κάμερα;

Ο σημερινός βασιλιάς των τηλεφώνων με κάμερα είναι το iPhone 13 Pro Max, ακολουθούμενο από το μικρότερο και λιγότερο ακριβό iPhone 13 Pro. Διαθέτοντας τριπλή ρύθμιση 12 MP με μεγαλύτερους αισθητήρες στις ευρυγώνιες και υπερευρυγώνιες κάμερες, συν 3x οπτικό ζουμ στον τηλεφακό, τα νέα μοντέλα Pro κερδίζουν το όνομά τους με εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο.

Αν θέλετε να κοιτάξετε πέρα ​​από τα τηλέφωνα της Apple, πολλά από τα καλύτερα τηλέφωνα Android διαθέτουν εντυπωσιακές δικές τους κάμερες. Το Google Pixel 6 Pro, και το Pixel 6 δίπλα του, είναι η νέα κρέμα της καλλιέργειας. Τα πιο πρόσφατα τηλέφωνα από τη Samsung – ιδιαίτερα το Galaxy S22 Ultra – πλησιάζουν, ειδικά όταν πρόκειται για φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό και ζουμ σε θέματα, αλλά τα τηλέφωνα της Google παραμένουν τα καλύτερα.

Εάν θέλετε ένα τηλέφωνο με κάμερα χαμηλότερου κόστους, το Pixel 6a είναι απολύτως η καλύτερη επιλογή. Το iPhone SE (2022) δεν υποστηρίζει Νυχτερινή λειτουργία. Και οι δύο βγάζουν υπέροχες φωτογραφίες στο φως της ημέρας, αλλά το Pixel βγαίνει μπροστά όταν αυτό το φως αρχίζει να χαμηλώνει.

Το φθινόπωρο φέρνει περισσότερες πιθανές προσθήκες στον διαγωνισμό των καλύτερων τηλεφώνων με κάμερα, με την Apple και την Google πιθανότατα να παρουσιάσουν τα iPhone 14 και Pixel 7, αντίστοιχα. Ρίξαμε μια ματιά στις φημολογούμενες λειτουργίες της κάμερας του iPhone 14, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς διαμορφώνεται αυτή η μάχη.

Η κατάταξη των καλύτερων τηλεφώνων με κάμερα περιλαμβάνει μια συλλογή φωτογραφιών που έχουμε τραβήξει με κάθε τηλέφωνο. Απλώς κάντε κλικ στα βέλη στις παρακάτω εικόνες για να δείτε ένα δείγμα του τι μπορούν να κάνουν αυτά τα τηλέφωνα με κάμερα.

Τα καλύτερα τηλέφωνα με κάμερα που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα

iPhone 13 Pro Max

Το μεγαλύτερο iPhone 13 είναι επίσης το καλύτερο τηλέφωνο με κάμερα που μπορείτε να αγοράσετε. Η Apple έκανε τα πάντα με το υλικό του iPhone 13 Pro Max, αυξάνοντας το μέγεθος του αισθητήρα για τις κύριες και υπερευρυγείς κάμερες και προσθέτοντας την αυτόματη εστίαση στην τελευταία. Αυτή η ultrawide μπορεί να λειτουργήσει ως macro κάμερα, φωτογραφίζοντας θέματα σε απόσταση έως και 2 cm. Το OIS με μετατόπιση αισθητήρα που παρουσιάστηκε πέρυσι στο iPhone 12 Pro Max επιστρέφει φέτος και ο τηλεφακός έλαβε 3x ενίσχυση.

Η Apple βελτίωσε επίσης την υπολογιστική της φωτογραφία, ειδικά όταν πρόκειται για χαμηλό φωτισμό. Επίσης νέα φέτος είναι τα Photographic Styles — βασικά φίλτρα σε πραγματικό χρόνο — και η Cinematic λειτουργία. Το τελευταίο είναι βίντεο πορτρέτου σε στεροειδή, με δυναμική μετατόπιση εστίασης για τη δημιουργία μιας πραγματικά επαγγελματικής εμπειρίας βίντεο.

Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να αποκτήσετε εάν θέλετε την καλύτερη εμπειρία κάμερας.

Google Pixel 6 Pro

Η Google διεκδίκησε για άλλη μια φορά το στέμμα της φωτογραφίας Android. Το Pixel 6 Pro διαθέτει απίστευτες κάμερες, χάρη στο αναβαθμισμένο υλικό και τα ισχυρά κομμάτια λογισμικού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι που μπορεί να πάει από τα δάχτυλα στα νύχια με την Apple και ακόμη και να ανταλλάξει ομοιόμορφα χτυπήματα (ειδικά με τη νυχτερινή λειτουργία, Night Sight).

Ο αισθητήρας της κύριας κάμερας των 50MP αφήνει 150% περισσότερο φως, ενώ ο τηλεφακός 48MP διαθέτει οπτικό ζουμ 4x και ψηφιακό ζουμ 20x. Και η μπροστινή κάμερα των 11 MP έχει οπτικό πεδίο 94 μοιρών για υπερευρυγώνιες selfies.

Όχι μόνο έχετε τις καλύτερες κάμερες σε ένα τηλέφωνο Android, αλλά το Pixel 6 Pro διαθέτει το νέο τσιπ Tensor, το οποίο προσφέρεται για πράγματα όπως η υπολογιστική φωτογραφία και οι νέες λειτουργίες του Βοηθού Google. Εάν βρίσκεστε στο στρατόπεδο Android, αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να αποκτήσετε εάν θέλετε την καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας από κινητό.

Google Pixel 6a

Παρόλο που το Pixel 6a κοστίζει εκατοντάδες δολάρια λιγότερο από το Pixel 6 Pro, εξακολουθεί να είναι μια τρομερή εναλλακτική λύση, ειδικά αν θέλετε να αποκτήσετε ένα υπέροχο τηλέφωνο με κάμερα φθηνά. Το Pixel 6a δεν διαθέτει τηλεφακό, αλλά επωφελείται από την υπολογιστική φωτογραφία, παράγοντας πολύ καλές εικόνες που συναρπάζουν τα περισσότερα από αυτά που βλέπετε από τηλέφωνα συγκρίσιμης τιμής.

Το Pixel 6a έχει κάτι κοινό με τα κορυφαία μοντέλα Pixel 6 — όλα λειτουργούν με τον ίδιο επεξεργαστή Tensor, επομένως αυτή η οικονομική συσκευή μπορεί να έχει τις ίδιες λειτουργίες μηχανικής μάθησης που υπάρχουν σε ακριβότερα τηλέφωνα Google. Αυτό περιλαμβάνει το Magic Eraser, το εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών που σας επιτρέπει να διαγράφετε ξένα άτομα και αντικείμενα από εικόνες με ένα πάτημα. Η ανανέωση του Pixel 6a σάς επιτρέπει επίσης να μειώνετε τον τόνο των αντικειμένων που αποσπούν την προσοχή.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μπορούσε σίγουρα να είναι καλύτερη σε αυτό το τηλέφωνο, αλλά για ένα τηλέφωνο με κάμερα χαμηλού κόστους, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το Pixel 6a.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών: