Τσαχτάρι - Κουτούκι Extra Clean


Aixmh Web TV


Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης: Μηχανήματα αξίας 3 εκατ. αχρησιμοποίητα στις αποθήκες του!

Written by Αιχμή της Αρκαδίας. Posted in Slider Big, Αλλες Ειδήσεις

Published on Νοεμβρίου 17, 2013 with No Comments

του Νίκου Θεοδωράκη

**************** Απειλή ότι οι γιατροί και το προσωπικό του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης θα …εισβάλλουν στις υπόγειες αποθήκες του για να πάρουν και εγκαταστήσουν τον ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό που βρίσκεται εκεί από το 2010 (!) και σκουριάζει αχρησιμοποίητος, ενώ το νοσοκομείο που παίζει και ρόλο περιφερειακού, κατ΄ανάγκην, δεν μπορεί χωρίς αυτόν να προσφέρει την ιατρική φροντίδα στους χιλιάδες πολίτες που έχουν την ανάγκη του και καταφεύγουν σε αυτό κάθε χρόνο, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Χειρουργός του νοσοκομείου, Γιώργος Παπασταματάκης!

Μετά την ανακοίνωση λίβελλο που εξέδωσε μέσω της ιστοσελίδας του ΙΣΑ, κατά σύμπασας της κυβερνητικής πολιτικής ηγεσίας του τόπου  τα τελευταία χρόνια, ο κ. Παπασταματάκης, μιλώντας στην Εφ.Συν. τονίζει πως «όταν αποφασίσθηκε η επέκταση, αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης προβλέφθηκε και η αγορά του ανάλογου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ. Έγινε ο διαγωνισμός το 2009, ο εξοπλισμός παρελήφθη το 2010 και έκτοτε από αυτός ο άκρως απαραίτητος για την λειτουργία και αναβάθμιση του νοσοκομείου παραμένει στις αποθήκες του»!

Και υπογραμμίζει ότι «είναι απολύτως προκλητικό σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας με την τρόικα να ισοπεδώνει μεταξύ των άλλων, το κοινωνικό κράτος και την δημόσια υγεία, να μην υπάρχει διάθεση αναβάθμισης της δευτεροβάθμιας ιατρικής περίθαλψης από τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Και απευθύνει το ερώτημα «γιατί συμβαίνει αυτό το απαράδεκτο γεγονός», στους βουλευτές του νομού Ανδρέα Λυκουρέντζο, μέχρι πρόσφατα υπουργό Υγείας, στον γιατρό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, στον γιατρό περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, καθώς και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριά, γιατρό επίσης.

Μερικά, μόνο, από τα αποθηκευμένα και συνεχώς απαξιούμενα μηχανήματα είναι: Μηχάνημα Οστικής Πυκνότητας, Ορθοπεδική Χειρουργική Τράπεζα, Χειρουργική Τράπεζα, Ουρολογική Χειρουργική Τράπεζα, Στήλες Αερίων Χειρουργού, Στήλες Αερίων Αναισθησιολόγου, Ακτινοσκοπικό C arm, Ενδοσκοπικός Ουρολογικός Πύργος, Βρογχοσκόπιο Σύστημα, Αρθροσκοπικός Πύργος, Λαπαροσκοπικός Πύργος, Συσκευή Αυτομετάγγισης κλπ. Έτσι, τμήματα αιχμής όπως το αναισθησιολογικό, χειρουργικό, ορθοπεδικό και η ΜΕΘ στερούνται βασικό εξοπλισμό που κάνουν την διαφορά στην παροχή υψηλών και ασφαλών υπηρεσιών υγείας.

«Οι λόγοι που πιθανόν να επικαλεσθούν η περιφέρεια και η υγειονομική περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο, δεν μας ενδιαφέρουν. Εμείς θέλουμε ο εξοπλισμός να παραδοθεί άμεσα στα τμήματα, είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας Υγείας το απαιτούν οι πολίτες της Αρκαδίας. Δεν είναι λύση να μπούμε στις αποθήκες και να τα πάρουμε μόνοι μας, αλλά, για το νοσοκομείο και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το νοσοκομείο θα το κάνουμε. Σύντομα πολύ σύντομα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» καταλήγει ο πρόεδρος των γιατρών της Αρκαδίας!

Να αναφέρουμε, βεβαίως, ότι αν τα μηχανήματα αυτά βρίσκονταν εγκατεστημένα και χρησιμοποιούνταν από τους γιατρούς, τότε το νοσοκομείο θα γλίτωνε από πάρα πολλά χρήματα που διαθέτει με συμβάσεις που  έχουν υπογραφεί με ιδιώτες γιατρούς και ιατρικά εργαστήρια και κέντρα της περιοχής, στα οποία στέλνει τους ασθενείς να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για την υγεία τους οι γιατροί του…

Και τα πιο τραγικά; Πληροφορίες που διαθέτουμε, αναφέρουν πως το νοσοκομείο προκηρύσσει σύντομα διαγωνισμό για την προμήθεια χειρουργικών και ορθοπεδικών κρεβατιών ενώ στις αποθήκες του υπάρχουν αχρησιμοποίητα από το 2010! Και ακόμη, διασταυρώσαμε ότι γιατροί έχουν ήδη πάρει αυθαίρετα από τις αποθήκες τέσσερις αναπνευστήρες για τις ανάγκες της ΜΕΘ και τέσσερις αναισθησιολογικούς πύργους, αφού δεν μπορούσαν αλλιώς να κάνουν τη δουλειά τους αγωνιώντας να αποκαταστήσουν την υγεία των ασθενών τους!

Share this Article

No Comments

There are currently no comments on Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης: Μηχανήματα αξίας 3 εκατ. αχρησιμοποίητα στις αποθήκες του!. Perhaps you would like to add one of your own?

Leave a Comment