Aixmh Web TV


Κόμβος Καρκαλούς: Ο Θεός να …βάζει το χέρι του!

Written by Αιχμή της Αρκαδίας. Posted in Slider Big, Γορτυνίας, Επικαιρότητα

Published on Μάρτιος 11, 2017 with No Comments

Στο θέμα της διαμόρφωσης του Κόμβου Καρκαλους στο Δ. Γορτυνίας, αναφέρεται η επιστολή παρέμβασης του Παναγιώτη Χουντή, προέδρου του  Εξωρ/κου και Εκ/κου Συλλόγου “Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨Λαγκαδίων  και  Συντονιστή της Επιτροπής Κατοίκων Λαγκαδίων, προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Ο κ. Χουντής , που είναι και συνεργατης του aixmh.gr, αναφέρει:

«Είμαι σίγουρος ότι σας είναι γνωστός ο κόμβος Καρκαλού Γορτυνίας σε κεντρικότατο και κομβικό σημείο της Ε.Ο. Τριπόλεως – Πύργου. Έχετε περάσει χιλιάδες φορές, οπότε δεν χρειάζονται περισσότερα σημεία περιγραφής.

Όπως επίσης, είναι περιττή κάθε αμφισβήτηση σε ότι αφορά την αγάπη σας για την ορεινή Γορτυνία καθώς και την τουριστική ανάπτυξη και επισκεψιμότητα.

Όμως, κρίνω σκόπιμη και αναγκαία την επισήμανση ορισμένων θεμάτων, στα οποία κρίνεται άμεση και απαραίτητη η ομόφωνη παρέμβασή σας σαν περιφέρεια, απλά σαν έμπρακτη φροντίδα και δραστηριοποίηση σας, σ΄αυτό το σοβαρότατο από πλευράς οδικής ασφάλειας και τουριστικής ευαισθησίας!

ΔΗΗΤΣΑΝΑΣ ΕΙΣΟΔΟΣ 1

Σας τονίζω λοιπόν και σας υπενθυμίζω κυρίως τα παρακάτω σημεία:

1. Ο συγκεκριμένος κόμβος είναι θεοσκότεινος αν και είναι επί της Εθνικής Οδού.

2. Δεν υπάρχει κανένα διαμορφωμένο πεζοδρόμιο, δηλαδή καταφύγιο των πεζών.

3. Δεν υπάρχει καμία κυκλοφοριακή ρύθμιση διευκόλυνση των διερχομένων οχημάτων, με μια έστω υποτυπώδη εγκεκριμένη διαγράμμιση. Όλα είναι στην τύχη και στην βοήθειά του… Θεού. Δηλαδή μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση!

4. Οι κυκλοφοριακές και πληροφοριακές πινακίδες είναι σ’ ένα αλλαλούμ καθεστώς όπου το κάθε χωριό τοποθετεί όπου θέλει και ότι θέλει μη εγκεκριμένες πινακίδες που καταστρέφουν τις υποχρεωτικές νόμιμες και απαραίτητες, λόγω της Ε.Ο. ενημερώσεις και σημάνσεις της τροχαίας.

5. Η επικινδυνότητα της στροφής προς Πύργο είναι πάρα πολύ μεγάλη λόγω του ότι

υπάρχει μικρός οικίσκος επί της Ε.Ο., ο οποίος είναι από χρόνια τελεσίδικα απαλλοτριωμένες. Τα σχέδια της απαλλοτρίωσης τα έχω αλλά και οι υπηρεσίες σας μπορούν να τα προμηθευτούν στην Π.Τσαλδάρη 15, 5ος όροφος, Κουκάκι στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη απαλλοτρίωση περιλαμβάνει το τμήμα από Καρκαλού έως ανατολική είσοδο Λαγκαδίων στο γνωστό πέτρινο και επικίνδυνο γεφύρι. Οπότε, δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα για την υλοποίηση της απαλλοτρίωσης για λόγους οδικής ασφάλειας της Ε.Π.

6. Το κόστος της διαμόρφωσης του κόμβου είναι μικρό, οπότε λόγω και της υψηλότατης κυκλοφοριακής ασφάλειας ταυτόχρονα με την σοβαρότατη τουριστική σημασία του, μπορεί να γίνει και με απ’ ευθεία ανάθεση από πλευράς της Περιφέρειας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

7. Οι εγκυρότατες τεχνικές υπηρεσίες σας, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μπορούν να εκπονίσουν κυκλοφοριακή μελέτη με εγκεκριμένες διαγραμμίσεις, διαμορφωμένα πεζοδρόμια ασφαλείας, νόμιμες πινακίδες χιλιομετρικών αποστάσεων και πληροφορικών, μαζί με έναν έγυρο και σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό! Δηλαδή μια έγκαιρη, έγκυρη και ευαισθητοποιημένη παρέμβαση

σας. Φυσικά ομόφωνη παρέμβαση.

Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και συμπαράσταση περιμένοντας την παρέμβασή σας και την ευαισθητοποίηση σας!

Share this Article

No Comments

There are currently no comments on Κόμβος Καρκαλούς: Ο Θεός να …βάζει το χέρι του!. Perhaps you would like to add one of your own?

Leave a Comment