Aixmh Web TV


Δύο κατηγοριών οι πολίτες των Λαγκαδίων και η Περιφέρεια «κάνει την πάπια¨!

Written by Αιχμή της Αρκαδίας. Posted in Γορτυνίας, Επικαιρότητα

Published on Μάρτιος 28, 2017 with No Comments

Σκάνδαλο ή ρουσφετολογικό σκάνδαλο;

Η χώρα μας από το 2010 έχει εισέλθει σε μία βαθύτατη οικονομική κρίση, η δίνη της οποίας βασανίζει πολύ σκληρά έως σημερα,για 7 χρόνια, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, από τα θεμέλιατης, έωςτην επόμενη τουλάχιστον 20ετια. Οι μέχρι σήμερα δυσβάσταχτοι μνημονικοί νομοι, εχουν κοινό χαρακτηριστικό: την περιστολή όλων σχεδόν των οικονομικών αποδοχών, μισθών, επιδομάτων, συντάξεων, ενισχύσεων, βοηθημάτων,της καταχρεωμένης και χρεοκοπημένης χώρας μας προς τους αιματηρά φορολογούμενους πολίτες της, ώστε να μειώσουμε το δυσβάσταχτο και για μερικους, βιώσιμο χρέος.

Σ ’αυτές τις φορολογικές αφαιμάξεις, το μόνο που είναι εντελώς αδιάφορο, στους δανειστές μας, είναι τα όρια αντοχής των πολιτων σε ότι αφορά το σήμερα και το αύριο. Επιπλέον δε,υποθηκεύεται, με αδίστακτο τρόπο και το δυσοίωνο μέλλον της νέας γενιάς. Δηλαδη όλα  τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, θα έχουν θετικό αντίκρισμά στα παιδια  μας; Θα σταματήσει η μετανάστευση των νέωνεπιστημόνων; Θα γίνει το ποσοστό της ανεργίας μονοψήφιο; Θα ζήσουν σε μια μελλοντική πολιτισμενη, ελευθερη, ανθρωπινη κοινωνία; Θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του; Θα σταματήσουν οι σπατάλες και τα ρουσφέτια;

Ένας τομέας που δέχθηκε από τις πρώτες μνημονιακές μέρες τις τοκογλυφικές διαθεσεις, ηταν η παιδεια, με την μείωση των  κρατικών κονδυλιων, τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, την μείωση των μισθών τους, το κλείσιμο σχολείων και την συνένωση σχολείων, σε πολύ πιο πολυμελή. Όλες αυτές οι απάνθρωπες  και σκληρές μνημονιακές παρεμβάσεις, προωθήθηκαν στο βωμό της οικονομικής κρισης, στην πάταξη της σπαταλης, της περιστολής βασικότατων εκπαιδευτικών κονδυλίων, της περιστολής στοιχειωδέστατων εργαστηριακών δαπανών, τηνεξοικονόμηση κονδυλίων, ώστε να πετύχουμε την ελάφρυνσης του τεράστιου μη βιώσιμου ελληνικού χρέους.

Όλα αυτά τα επώδυνα που σας περιέγραψα πιο πάνω, μπορεί να είναι γνωστά σε πάρα πολλούς. Εκείνο που δεν ξέρουν,είναι το εάν τα παραπάνω απάνθρωπα μετρα αφορούν ΟΛΟΥΣ  τους βασανισμένους συμπολίτες μας. Διαβάστελοιπόν με ψυχραιμία παρακαλώ,το παρακάτω τεκμηριωμένο και πέρα για πέρα αληθινό και βάσιμο ρεπορτάζ.

Το ιστορικό γυμνάσιο -λύκειο Λαγκαδίων, μετα  τους γνωστους μνημονιακούς νομούς για την περιστολή των εκπαιδευτικών δαπανων,έκλεισε και οι μαθητές του μεταφέρονται καθημερινά στα σχολεία της Βυτίνας, σε απόσταση 23χιλμ.με μισθωμένο από το ΚΤΕΛ λεωφορείο.Παρέμεινε δε σε λειτουργία το νηπιαγωγειο-δημοτικο σχολείο Λαγκαδίων, που σήμερα έχει δύναμη περίπου 15 μαθητών.

Την περασμένη σχολική χρονιά 2015-2016, κάποιοςΛαγκαδινόςπολίτης, επέλεξε (γούστο του) να φοιτούν, τα 2 παιδιά του στο δημοτικό της Βυτίνας. Απίστευτο όμως ήταν το περίεργο και αδικαιολόγητο γεγονός, να μεταφέρονται τα 2 παιδιά του στην Βυτινα, με ειδικά μισθωμένο ΤΑΞΙ, ενώ οι υπόλοιποί λαγκαδινοί μαθητές, χρησιμοποιούσαν το μισθωμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ!

Με την φθινοπωρινή αρχή της σχολικής χρονιάς 2016-2017, είχαμε επανάληψη από το ίδιο σκηνικό και χειρότερο. Μπροστά να πηγαίνει το μισθωμένο από το ΚΤΕΛ λεωφορείο με τους Λαγκαδινούς μαθητές να μεταφέρονται στην Βυτίνα και από πίσω το ειδικά μισθωμένο ΤΑΞΙ,να μεταφέρει τα παιδιά και ενός άλλου επι πλέον Λαγκαδινού, στο δημοτικό της Βυτίνας!

Η κοινωνία των Λαγκαδίων έβραζε από οργη, αγανάκτηση, πικρα και αδικία.Ο συνταξιούχος που βλέπει την σύνταξη του συνεχώς να κουρεύεται, ο μισθωτός τον μισθό του να κονιορτοποιείται, οι μαθητές λόγω περιστολής των κονδυλίων και των συνενώσεων, να κάνουν κάθε μέρα 55 χιλμ, με το μισθωμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ… Ενώ, την ίδια στιγμή, με προκλητικό τρόπο, να πηγαινοφέρνει στο δημοτικό της Βυτίνας, τα παιδιά των 2 λαγκαδινων, με μισθωμένο ΤΑΞΙ, αν και τα Λαγκάδια διαθέτουν δημοτικό και νηπιαγωγείο και λεωφορείο…

Μπροστά σε αυτόν τον κοινωνικό αναβρασμο, εστειλα ενυπόγραφη ενημερωτική επιστολή, στο τέλος του Οκτωβρίου 2016, στον κ. περιφερειαρχη, τον κ. αντιπεριφερειαρχη και τις οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Ρωτούσα, δε,  να μάθω, εάν ησαν ενήμεροι για την σαφέστατη, παρατυπη, παρανομη, αδικαιολογητη σπάταλη, περιεργη, αντιδημοκρατικη και αντισυνταγματική μίσθωση. Ποιός βάζει την υπογραφή του για να εγκρίνεται αυτή η προκλητική μίσθωση και με ποιά αιτιολόγηση;;;;

Απάντηση δεν έλαβα ποτέ, ούτεαπό την προβλεπόμενη υπηρεσιακή υποχρεωση, αλλα ούτε από λόγους ευγένειας και σεβασμού προς τον φορολογούμενο πολίτη. Είχα μερικές τηλεφωνικές επαφές και όλοι λίγο πολύ με παραπέμπανε σε …υψηλότερες τακτικές…. Οπότε πατριώτες μου δεν χρειάζεται να απαντήσετε βιαστικά, στο ερώτημα του θεματος εάν έχουμε ένα σκάνδαλο ή ένα ρουσφετολογικό σκάνδαλο. Ούτε και εγώ βιάζομαι. Περιμένω να πάρω την απαντηση, από τα υψηλότερα επίσημα όργανα που ασχολούνται με τέτοιου είδους υψηλότερες προκλητικές τακτικές, στα οποία έχω αποταθεί και στα οποία έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Όταν θάχω επίσημη πληροφορηση,θα σας ενημερώσω, έγκυρα και έγκαιρα.Προς το παρόν,κρατήστε την δική σαςγνώμη, που πιθανότατα θα βγει σωστότατη.

ΠΑΝ.Β.ΧΟΥΝΤΗΣ

 

Share this Article

No Comments

There are currently no comments on Δύο κατηγοριών οι πολίτες των Λαγκαδίων και η Περιφέρεια «κάνει την πάπια¨!. Perhaps you would like to add one of your own?

Leave a Comment